8 Haziran 2012 Cuma

Işıl Eğrikavuk


1980 İzmit doğumlu olan Eğrikavuk İstanbul'da yaşıyor. Boğaziçi Üniversitesi Batı Dilleri veEdebiyatı'ndan mezun oldu. Ardından Chicago'da görsel sanatlar yüksek lisansını tamamladı. Boğaziçi, Sabancı ve Bilgi Üniversitesi'nde Çağdaş Sanat ve Medya alanlarında dersler verdi. Halen Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesinde öğretim görevlisi olan Eğrikavuk, aynı zamanda Hürriyet Daily News gazetesinde editör olarak çalışıyor.

Video art ve performans sanatçısıdır. ''İşler görsel olarak karmaşık değil,çoğu video sanatçısının aksine benim ağırlık verdiğim kısım yazı'' diyen Eğrikavuk'un videolarında metin ağırlıklı bir anlatım vardır. Belgeselmiş gibi görünen ama aslında kurgusal hikayeler anlatan videoları, soru-cevap şeklinde ilerleyen röportajlardan oluşmaktadır. Röportaj tüm ciddiyeti ile sürerken yaptığı müdahalelerle  kurgu olduğunu anlıyorsunuz.

Eğrikavuk her işinde sosyal bir olguyu masaya yatırıyor.Amaç;farklı tarafların sesini bu sosyal olgu üzerinden duyurabilmek. Bu taraflar Olağan Dışı Bir Mahalle Turu'nda mahalledeki dükkan sahipleri ile sanat mekanlarıyken, Anı Müzesi'nde şehir politikaları ile işçilerin görüşleri arasındaki farklılıklar olabiliyor.

Hikayeleri ,tıpkı bir tığ işi gibi toplumun büyük ve küçük ölçeklerdeki bakış açıları arasındaki anlaşmazlıkları gösterirken ,büyük çaplı trajik olayları küçük insan hikayeleri vasıtasıyla anlamamıza yardımcı oluyor.

Çalışmaları;

Karanlık kütüphane Video,2006
Sınırdan bildiriyor Performans,2006
Anlık Görüntü Performans,2007
Gül Video,2007
Röportaj Video,2008
Panel Performans,2009
Olağan Dışı Bir Mahalle Turu Performans,2010
Anı Müzesi Video,2010



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder