22 Ocak 2011 Cumartesi

İnsanın kendisini tüm yaşam koşullarına uyarlamaya zorlayan sey nedir?

  Hayatımızda kalıplasmıs ve sürekli farkında olmadığımız, yasamımızı devam ettirebilmemiz için gerekli olan seyler vardır.. bunlar günlük yasantımızda cok sıradan seyler olarak görünsede aslında onlar bizim olmazsa olmazlarımızdır..
  Örnek vermiş olursam sevgi, isyan , sempati,yıkıcılık,hırs,savunma vs vs bunun gibi daha bir çok şey.. hayatımızda doğuştan kazandıgımız seyler olmasalar bile degıstırılmesı ne cok kolay ne de cok zordur. İnsanın kişiliğinin bir parcası haline gelir ve yasadıgıız müddetce bizden kopamayacaktır..
  Zorunda oldugumuz bir diger sey ise kendimizi korumaktır.. Yasamak istıyorsak bunu yapmak zorundayız.. Açlık susuzluk gibi gibi.. bize doğustan gelen zorunluluklarımızdır bunlar.. bırakamayız yasamımızı surdurebilmemiz için şarttır..
  Bir diger yasamak zorunda oldugumuz sey ise 'ait olma'..  Yasadgımız müddetce kendimizin bişeylere ait olduğunu düşünürüz ve uygularız.. Bi şeylere aitizdir her nekadar ben kimseye hıcbıseye ait degilim desek bile..  düşünürsek insan yalnız kaldıgında hiç bir aitliği olmadıgında ya delirir ya da ölür.. çünkü kendi kendine konusmaya ,düşünmeye ,yasamaya calısmak onun aklının devamlı tekrar etmesıne neden olacaktır..

Bunun sonucunda demek istediğim şey insan doğumundan ölümüne kadar gecen sürede yapmak 'zorunda' oldugun seyler vardır.. Bi şeylerin zorundayız..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder